onsdag 22 februari 2012

New Delhi - Dag 2, fortsättning

The National Rural Health Mission of India (NRHM) hade delegation ett rundabordssamtal. NHRM ligger under ministry of health under Government of India. Programmet startade 2005 och kommer att hålla på fram till 2017. NRHM uppdrag är att ge vård till fattiga människor på landsbygden. Under mötet framgick det att NRHM söker billiga produkter och tjänster anpassade för enkla förhållanden på landsbygden.

På kvällen hölls ett seminarium på temat "communicable diseases and infection control". Under seminariet höll socialminister Göran Hägglund en presentation på SymbioCare, med fokus på infektionskontroll. Vi fick även ett utmärkt tal från Anders Tegnell, socialstyrelsen, Dr R. S. Shukla, Joint Secretary, Ministry for Health and Family Welfare and Prof. Nirmal K Ganguly, Biotechnology Research Professor, National Institute of Immunology. Seminariet innehöll även en paneldiskussion med representanter från Mölnycke, Getinge Infection Control, Bactiguard, Hemocue and Cavidi. Moderator var Martin Wikström från Growth Analysis. Genom diskussion inom panelen och dialog med publiken kom man fram till att svenska produkter och tjänster måste anpassa till den indiska marknaden och att kunden efterfrågar utbildning kring produkten.

Dagen avslutades med en mycket fin mottagning på ambassadresidenset med cirka 200 gäster. Under kvällen skrev Bactiguard under ett samarbetsavtal med Indiska företaget Cadila Pharmaceuticals.
[slideshow]

2 kommentarer:

  1. Verkar som ett väldigt lyckat besök. Efter att ha deltagit i den internationella farmacikongressen FIP i Hyderabad i september i fjol kan jag konstatera att det finns ett stort behov av och stor potential för en utveckling av hälso- och sjukvården i Indien. Det finns sannolikt fantastiska affärsmöjligheter för flera svenska företag. Önskar att vi kunde var med....

    SvaraRadera
  2. Det är absolut den känsla vi har fått också. Behoven är enorma och jag tror Sverige och svenska företag har mycket att bidra med, men det kräver lite anpassning och arbete naturligtvis. Det som är roligt med att vi nu rest många gånger och etablerat kontakter både med offentliga och privata aktörer är att man kan känna att det ger resultat. Vi hoppas att en indisk högnivådelegation besöker oss under våren till exempel, då får ni vara med!

    SvaraRadera